Vinnare av ÅRETS lilla STORDÅD 2022

För andra året i rad har Personal & Chef delat ut pris för ÅRETS lilla STORDÅD – priset som vill hylla de små handlingarna som ju även de kan ha en enorm positiv inverkan. Det var på Ledarskapsscenen under mässans första dag som mottagaren till årets pris avslöjades, och det var Helena Dybeck Lundmark, HR-chef på Karolinska Universitetssjukhuset, som fick motta publikens jubel och komma upp på scen.

Helena nominerades av sin kollega Jessica Johansson med följande motivering:

”Min chef förtjänar att få extra uppmärksamhet! Anledningen till att jag tycker att just hon förtjänar att bli uppmärksammad är för allt som hon har gjort för mig, för vårt HR-team och för verksamheten som vi stödjer. Det inte gått obemärkt förbi. Hon finns alltid där när det krisar, hon gör allt för att jag ska få utvecklas så mycket som möjligt, och hon ger också det sociala stöd som jag behöver från min chef för att jag ska få utrymme att kunna växa och trivas på min arbetsplats. Hon är lyhörd för min input, tar mina synpunkter på allvar, lyfter goda initiativ och är otroligt flexibel. Jag är så tacksam för att få ha henne som chef! Teamet som jag arbetar inom har gjort en otrolig resa under de år som hon varit vår chef, vi har implementerat flera stora förändringar i sättet som vi arbetar och vad vi erbjuder våra chefer, så att vi alla kan känna oss riktigt stolta över det vi åstadkommit tillsammans. Våra chefer är otroligt nöjda med vårt stöd, vår verksamhet har åstadkommit otroliga resultat under de senaste åren. Resultat som inte har gått obemärkt förbi under pandemin.”
– Jessica Johansson, HR-partner, Karolinska Universitetssjukhuset

Vilken fantastisk nominering! Självklart passade vi på att ställa några frågor till Helena om denna och vinsten.

Grattis Helena! Hur känns det att ha fått ta emot pris för ÅRETS lilla STORDÅD?
– Fantastiskt hedrande och roligt förstås, både för mig och mitt team, särskilt efter två års hektiskt och annorlunda HR-arbete där motivationen, uppfinningsrikedomen och uthålligheten från mitt team varit fantastiskt. Vi har gjort något viktigt på riktigt och det har haft betydelse både inom och utanför vår organisation. För mig är ledarskap att lyckas genom andra och det här visar på det!

Varför väljer du att besöka Personal & Chef? Har du varit på mässan tidigare?
– Jag är alltid på mässan och det har alltid gett mig och mina medarbetare inspiration och kontakter för att utveckla vårt fortsatta arbete. Här startar spännande och berikande samtal som får en fortsättning. Här finns möjligheter att höra, se och prova på flera nyheter inom vårt område. Det är också en viktig mötesplats, kollegor emellan.

Kan du berätta lite om det arbete du och ditt team gör?
– Trots att vi arbetat på ett sjukhus under pandemin har vi lyckats genomföra vårt egenutvecklade program för potentiella chefer med unika resultat för vår chefsförsörjning. Vi har genomfört utbildning för alla chefer om NPF och hur de ska öka kunskaperna om detta viktiga område bland sina medarbetare. Vi intensiverar vårt arbete under hösten med vikten av förståelsen för medarbetarskapet (vi driver Karolinskas rekryteringspilot för att säkerställa en bra kompetensbaserad rekryteringsprocess i samverkan). Just nu har vi en post-Covid trötthet hos chefer/medarbetare och därför gör vi en intensiv satsning på effektfullt, hälsosamt och hållbart ledarskap tillsammans med Simon Elvsnäs vilket vi alla tycker är så spännande, utmanande och meningsfullt.

Om du fick säga något till ditt team och dina kollegor, vad hade du velat säga?
– Var stolta för allt vi gör, både i det lilla och det stora. Tillsammans gör våra olikheter och vår kompetens oss till något mer och större. Vi ska fortsätta tro på vår viktiga roll i organisationen och vår förmåga att bida och skapa förändring. Bakom varje bra chef finns ett fantastiskt medarbetarteam och jag är så tacksam över att få vara er chef och få leda er till nya projekt som kommer göra skillnad för verksamheten, och tillsammans är vi MDK och Karolinska.

Stort grattis till Helena!

Årets lilla Stordåd 2022
Scroll to Top