Blogg

En bra ledare behöver inte vara chef

Förändringstakten i samhället är högre än någonsin och stressar företag och organisationer. Centigo är företaget som gått sin egen väg i jakten på ett ledarskap anpassat för framtiden och har varken chef eller budgetar.

 

Läs mer »

Rätt glasögon är ingen huvudvärk

I takt med att vi lägger allt mer tid framför våra mobilskärmar, läsplattor och datorer, förändras också synen och behovet av synhjälpmedel. Ögonen måste fokusera för länge på kort avstånd, något vi ursprungligen inte är skapta för. Resultatet blir ofta ansträngda ögon och i förlängningen huvudvärk och smärta
i nacke och axlar. Problemen drabbar alla – både de som har synfel och de som sedan tidigare har glasögon eller kontaktlinser. 

Läs mer »

En digital rekryteringsprocess – lika träffsäker som i person?

En ny studie som genomfördes i mars 2020 av en finsk jobbsajt visade att nästan hälften av de rekryterare som blev tillfrågade siade om en snar framtid där majoriteten av intervjuerna kommer utföras på distans. Den rådande situationen med covid-19 kan dock ha påskyndat detta och tvingat många att redan testa den digitala varianten. Vistelse på annan ort och liknande kan också vara god anledning till att hålla videointervjuer.

Läs mer »

Missa inget!

Prenumerera på Personal & Chefs nyhetsbrev för att ta del av VIP-erbjudande, nyheter och det senaste inom HR och ledarskap.

Scroll to Top