5-6 feb 2025, Kistamässan

Arbetsrätt och LAS i fokus på årets Personal & Chef

Under evenemanget tar Lag & Avtal plats på Ledarskapsscenen för att djupdyka i nya LAS och dess utmaningar.

Lagen om anställningsskydd har en stark plats i den svenska arbetsrätten och 2022 uppdaterades regelverket med syfte att anpassa arbetsmarknaden efter samhället. Det har nu gått ett år och Lag & Avtal vill därför kasta ett ljus på vad som faktiskt har hänt. Sessionen leds av Mattias Lahti Davidsson, som sedan 30 år tillbaka varit verksam som journalist och rådgivare inom arbetsmiljö- och arbetslivsfrågor.

– LAS är en av de viktigaste lagarna för Personal & Chefs målgrupp. Nya LAS innehåller stora förändringar och det kommer att ta lång tid att se alla konsekvenser av dem. På Lag & Avtal har vi en bra utsiktspunkt för att kunna bevaka tillämpningen och vi vill gärna dela med oss av det man kan se redan nu samt lämna plats för diskussion kring de brännande frågor som uppstått hittills, säger Mattias Lahti Davidsson.

På Personal & Chef samlas många av dem som bestämmer hur arbetsplatser utformas. För Lag & Avtal blir det därför viktigt att vara med och förmedla sin kunskap om arbetsrättsliga frågor och hur de påverkar vardagen för chefer och anställda.

– Vi tillbringar en stor del av våra liv med och på våra jobb, ändå finns det få mötesplatser där man på djupet diskuterar kärnan i arbetslivet. Just nu händer det otroligt mycket på arbetsmarknaden. Vi har ett nytt lagpaket för anställningstrygghet som ska testas under ekonomisk avmattning. Samtidigt kommer mer lagstiftning från EU som direkt påverkar relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare och en enorm digital transformation med AI i spetsen. Allt detta kommer att förändra arbetslivet, men frågan är på vilket sätt, säger Mattias Croneborg, Redaktör och ansvarig utgivare Lag & Avtal.

En viktig mötesplats i en snabbt utvecklande bransch

– I år lägger vi ett stort fokus på att behålla, engagera och attrahera talanger och inom det är arbetsrätt ett väldigt efterfrågat ämne av våra besökare. Att jobba inom HR och ledarskap innebär många utmaningar eftersom man befinner sig i ett snabbt och föränderligt klimat. Det står aldrig stilla och därför blir det desto viktigare att möta branschkollegor och andra kunniga personer för att kompetensutveckla och hålla sig uppdaterad, säger Josefin Holmberg, projektledare för Personal & Chef.

Varmt välkommen 27-28 september på Kistamässan!

Scroll to Top