Nordens största mötesplats
för alla som leder och utvecklar personal

5-6 feb 2025 | Kistamässan | Stockholm

Ge hösten en boost med smarta vanor och samhörighet

Funderar du på hur man ska anpassa sig till hybridarbetsmodellen på bästa sätt? Hur får man folk att bygga goda rutiner och inkludera smarta vanor både på kontoret och på distansarbetet? Hur upprätthåller man gemenskapen mellan kollegor som väljer olika ställen att jobba på? Dessa är några frågor som många ledare och HR-professionella kämpar med för tillfället. Hybridarbetet ställer till med en hel del att tänka på, men kommer också med många positiva förändringar. Det är viktigt att bevara god kommunikation inom teamet och tillsätta element i vardagen som ökar gemenskapen.

För att kunna förvara den sociala samhörighetskänslan ligger fokus på avslappnad samvaro och aktiviteter, samt jämlikhet i teamet. Gruppen stöttar enstaka arbetstagare bland annat i beteendeförändringar. Till exempel är det få som skulle sätta igång med en stegutmaning ensam, men tillsammans med en kompis är det direkt större sannolikhet att man binder sig till utmaningen. Detsamma gäller arbetsgemenskapen och goda rutiner under arbetsdagen. En gemensam vana att använda trapporna på kontoret, ta återhämtande lunchpauser och köra pausgympa, ökar allas välmående och förstärker även gemenskapskänslan i arbetsgruppen.

Cuckoo är en tjänst som erbjuder er personal en chans att bygga goda rutiner tillsammans. Att bygga goda rutiner tillsammans kan vara gynnsamt, som att till exempel
– ta korta aktiva pauser tillsammans
– välja trapporna istället för hissen
– berömma eller tacka en kollega

Cuckoo-appen är gjord precis för det här – för att vi ska kunna få mer betydelsefulla, avslappnade och återhämtande stunder i dagen, för att vi ska känna att vi är en del av en större gemenskap, och för att må bättre både under arbetsdagen och efter den. 

Välmående och glädje i hösten önskar,
Anni Havas, välmåendespecialist på Cuckoo

I november ordnar Cuckoo för första gången världsmästerskapen i smarta vanor (World Championships of Smart Habits). Läs mer om det här.

Scroll to Top