Därför ska du satsa på ett helintegrerat personalsystem

Hur hanterar ni personaladministrationen på ditt företag? Har ni ett program för reseräkningar, ett annat för lönerna och tidrapporterna i ett Excel-blad? Skulle ni vilja jobba effektivare med mindre dubbelarbete och bättre överblick? Med ett helintegrerat personalsystem kan ni uppnå just det – och dessutom ta del av en rad andra fördelar. Vi guidar dig!

Coachande ledarskap blogginlägg

Genom att använda en helintegrerad systemlösning kan ditt företag effektivisera sin personaladministration och ge chefer och medarbetare en enklare vardag. Här nedan listar systemleverantören Flex Applications de största vinsterna med att välja ett helintegrerat HR-system.

Alla uppgifter om personalen på ett ställe
Genom att ha all information samlad i en och samma databas slipper du onödigt dubbelarbete och undviker så kallad dataredundans. Dessutom minskar risken för felkällor när du inte måste göra ändringar och uppdateringar på flera ställen.

Färre integrationer – ökad säkerhet
Du slipper också krångliga tekniska integrationer mellan olika leverantörers system. Detta minskar risken för felkällor och gör hanteringen av data säkrare.

En leverantör – en kontaktväg!
När du behöver hjälp med beloppsgräns för friskvård, när du har glömt var den där inställningen för OB fanns någonstans eller när du inte för ditt liv kan förstå varför det diffar i rapporten – då kan det kännas smidigt att kunna vända dig till ett och samma ställe. För en erfaren och kompetent leverantör av personalsystem är det av allra högsta vikt att hålla en hög nivå på servicen till kunderna.

Flexibelt och skalbart
Kanske behöver du inte hela systemlösningen på en gång? Om leverantören erbjuder en helhetslösning där delarna också går att använda var för sig kan du lägga till moduler allteftersom företaget växer och nya behov uppstår.

Helhetsbild i rapporter och statistik
Många uppskattar möjligheten att kombinera data från flera olika områden i ett och samma personalsystem. Har systemet dessutom en statistikcentral eller dashboard kan du få en överblicksbild som inte går att ta fram om er personaladministration använder sig av olika system.

Ett och samma gränssnitt
Du behöver aldrig undra var någonstans du hämtar en viss uppgift om en medarbetare – allt finns i ditt personalsystem. Dessutom arbetar du i ett enda, enhetligt gränssnitt. Du slipper krånglet med att hålla reda på flera olika inloggningar och du lär dig snabbt att navigera i systemet, oavsett vilken uppgift du jobbar med.

Du når allt du behöver – även när du är på språng
I moderna personalsystem finns ofta en tillhörande app som de anställda kan använda för att rapportera direkt i sin mobil – ett smart sätt att få jobbet gjort var man än befinner sig. Och ännu smartare blir det med en helhetslösning för all er personaladministration, eftersom det då bara är en enda app medarbetarna behöver för sina tidrapporter, reseräkningar och scheman. Dessutom finns det ofta funktioner för att se sina saldon, ta fram sina lönespecifikationer och se vilka kollegor som är inne och jobbar – allt på samma ställe.

Text: Lena Eriksson, Marketing Communicator, Flex Applications

Scroll to Top