Årets Ledare kommer till Personal & Chef

Erica Gjälby är Head of Business Management and Customer Success på Amendo, ett företag hon arbetat för sedan 2011. I sin roll har Erica ansvar för hela Amendos affär, vilket givetvis kräver en hängiven och skicklig ledare. Därmed är det faktum att hon nyligen kammade hem priset för Årets Ledare på Recruitment Awards knappast överraskande. Motiveringen till vinsten löd som följer:

“Årets Ledare har skapat psykologisk trygghet i verksamheten och ett klimat där de anställda kan lära av varandra och där det är tillåtet att göra fel. Genom att vara sig själv, erkänna sina brister och visa öppenhet, har denna ledare ytterligare stärkt organisationen och skapat förutsättningar för lärande, innovation och engagemang.”

Det är vårt nöje att kunna berätta att Erica kommer att delta på Personal & Chef i september. I ett samtal med vår moderator kommer vi att få ta del av Ericas tips, råd och erfarenheter. Inför detta har vi fått ställa några frågor till henne.

Först och främst, stort grattis! Hur känns det att ha vunnit pris som Årets Ledare?
– Tack! Känns såklart fantastiskt roligt. Det här var större än jag kunnat ana och jag är väldigt stolt och ödmjuk inför den fina utmärkelsen.

Vilka tips skulle du ge till den som är ny i en ledarskapsroll?
– Var dig själv och lär känna dina medarbetare genom att visa öppenhet. Försöker du kliva i en kostym du inte känner dig bekväm i så blir det varken bra för dig eller kollegorna. Öppen, Tydlig, Engagerad och Lyhörd är viktiga ledord för mig som ledare. Kan du leda efter det så föder det stort engagemang hos både dig själv och dina kollegor.

Finns det något i ditt uppdrag som ledare som har överraskat dig?
– Varje dag som ledare bjuder på överraskningar. Speciellt i vår bransch. Men en sak skulle jag säga är att effekten är så otroligt stor om du fokuserar på det positiva och lyfter fram styrkor hos dina medarbetare i stället för att leta utvecklingsbara sidor.

Slutligen, vilka utmaningar anser du att rekryterings- och bemanningsbranschen står inför? Hur tror du att de kan komma att påverka framtidens ledarskap?
– Kompetensbristen är den största utmaningen just nu. Guldklockans tid är förbi och vi kan inte göra som man alltid gjort, dagens talanger attraheras av helt andra faktorer och det måste du som ledare vara adaptiv till.

Vi ser så fram emot att välkomna Erica till Personal & Chef 2022!

Årets ledare Erica Gjälby
Scroll to Top