6 tips på aktiviteter som hjälper till att behålla teamkänslan på distans!

Någon mer som saknar att träffa kollegorna? Småpratet vid kaffemaskinen, någon som drar ett skämt i kontorslandskapet eller väntar vid mikron i lunchrummet. Vi vet, vi också. Att behålla teamkänslan på distans kan vara en utmaning. Därför har vi samlat 6 tips på roliga aktiviteter som ni kan göra helt digitalt:

Gissa vems kylskåp
Alla medarbetare tar en bild i deras kylskåp så att man ser innehållet. Sedan får alla deltagare skriva ned vems kylskåp de tror att det är. Flest poäng vinner. Här kan du med fördel att använda appen Kahoot. För er som fotograferar era kylskåp, fuska inte med att gömma det ni inte vill visa 😉

Harry Potter Escape Room 
Vem älskar inte Harry Potter? I denna aktivitet ska gruppen lösa problem tillsammans för att kunna ta sig vidare till nästa rum. Denna aktivitet är kort, men kul att göra tillsammans.

Ni kommer till länken här

Digital tipspromenad 
Tipspromenad på distans, går det? Jajamän, denna tipspromenad kan alla delta på oavsett vart man befinner sig. Man går nämligen bara ett antal meter för att få nästa fråga. Förslag på frågor kan vara aktiviteter eller händelser som gruppen tidigare gjort tillsammans. Det kommer garanterat att väcka roliga minnen.

Du hittar Active quiz här.

Detta visste ni inte om mig!
Lär känna vandra i denna aktivitet. Alla deltagare gör fritt en PowerPoint-presentation om sig själv. Det kan vara en blandning av bilder på fritidsaktiviteter, favoritplatser, en bild på personen som liten eller något överraskade inslag. Alla deltagare får sedan gissa vem som är vem.

Rita och gissa
Kör rita och gissa tillsammans online. I Skribbl kan ni skapa privata grupper och spela tillsammans. Det utlovas många skratt!

Du hittar skribble här.

Online AW med musikquiz
Bara för att man inte kan ses fysiskt behöver man inte sluta ha roligt på en AW. Deltagarna fyller valfri dryck i sina glas och loggar in på er gemensamma videoplattform (exempelvis Microsoft Teams). En eller flera personer leder sedan musikquizen medan resterande deltagare gissar vilken låt som spelas. Ingen fantasi till musik quizen? Inga problem! Du hittar färdiga musikquiz här.

Vi hoppas dessa tips kommer bidra till en starkare teamkänsla på hemmakontoren!

Text: Josefin Holmberg, projektledare för Personal & Chef

Scroll to Top