Så skapas den ergonomiska arbetsplatsen

Fler och fler inser vikten av ergonomi på arbetsplatsen, men hur skapar man egentligen en ergonomiskt hållbar arbetsmiljö? Samtidigt som intresset för ergonomi och hälsa ökar, blir variationen på arbetsplatser allt större. Traditionella kontorsytor får sällskap av aktivitetsbaserade kontor, där medarbetarnas arbetsstationer varierar under dagen. Att skapa en hälsosam arbetsmiljö kan vara en utmaning – men det finns verktyg som kan göra stor skillnad.

Mousetrapper har utvecklat ergonomiska möss och tillbehör i 25 år. Ergonomi och välmående på arbetsplatsen är vår passion och innovativa lösningar vår expertis. Genom att använda en ergonomisk mus istället för en traditionell när du arbetar vid datorn, kan du minska risken för överbelastning och värk. Med hjälp av Mousetrapperns centrerade placering undviker du översträckning i armen, som kan uppstå när du sträcker dig efter en vanlig datormus. Med mjukvaran MT Keys kan du dessutom ställa in de programmerbara knapparnas funktioner precis som du vill, så att arbetet blir smidigt och effektivt.

Rätt arbetsredskap är en viktig komponent i den ergonomiska helheten, men kroppen spelar också en stor roll. Genom att se över dina arbetspositioner och genomföra några enkla övningar, kan du minska risken för smärta när du arbetar vid datorn. Se till att ha en bra hållning både när du står och sitter, och justera avståndet till skrivbord och skärm för att undvika överbelastning i armar, axlar och nacke. Glöm heller inte att små rörelser då och då kan göra stor skillnad!

I Mousetrappers sortiment finns en produkt för varje behov. Vill du ha många programmerbara knappar, kunna arbeta trådlös eller kanske ha en Mousetrapper som är lätt och smidig att ta med sig? Dina arbetsuppgifter avgör vilken modell som passar bäst för dig. Framöver släpper vi dessutom flera nya, efterlängtade produkter – inte minst för dig som arbetar i en flexibel kontorsmiljö. Missa inga nyheter genom att registrera dig för vårt nyhetsbrev: mousetrapper.com/newsletter.

Scroll to Top