Vilka jobbförmåner attraherar mest idag?
Flex Applications Sverige

Vilka jobbförmåner attraherar mest idag?

På en post-pandemisk arbetsmarknad med hård konkurrens om nya stjärnskott behöver företag idag sticka ut ordentligt för att attrahera jobbsökande. Jobbförmåner är ett sätt att locka till sig nya talanger, vilka är mest eftertraktade nu för tiden?

Dela med sig:

Facebook
Twitter
LinkedIn

I en ny undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Randstad där arbetstagare får lista de mest attraktiva jobbförmånerna är det flexibel arbetstid och extra semesterdagar som toppar listan. De populäraste förmånerna idag har alltså med tid att göra. Och det kanske inte är så konstigt – många har fått sig en tankeställare när det kommer till tid, hur den används, och vad som är viktigt i livet. Att kunna erbjuda valmöjligheter och frihet när det kommer till arbetstid ger tydliga signaler om att företaget värnar om medarbetarnas välmående. Hur kan ditt företag möta en ökande efterfrågan på flexibel arbetstid och extra semesterdagar?

Möjlighet till distansjobb – en deal breaker bland jobbförmåner
Distansarbete hamnar också högt upp på listan över jobbförmåner i Kantar Sifos undersökning – inte speciellt förvånande. Under pandemin har andelen som arbetar hemma ökat stort, och många är dessutom nöjda med hur hemarbetet har fungerat. Faktum är att möjligheten att kunna jobba hemma någon eller några dagar i veckan inte bara gör dig mer attraktiv som arbetsgivare – en av fyra jobbsökande skulle enligt Kantar Sifo till och med tacka nej till ett jobb där de nekas denna möjlighet.

För de företag och organisationer som inte redan gjort det finns det alltså all anledning att se över sina rutiner för distansarbete för att förbli en attraktiv arbetsgivare.

Kontaktinfo

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top