Simployer släpper 360-vy för löner och förmåner

Simployer släpper den första delen av en omfattande kompensationshantering för HR. Det innebär att motiverade beslut kan tas i kombination av HR-, person- och kompensationsdata. Informationen blir tillgänglig för alla som behöver den, såväl ledare som medarbetare.
– Simployer Kompensation är ett nödvändigt verktyg när det kommer till att ge support i företags arbete med att definiera och utföra sin lönestrategi, säger Tina Victoria Austdal Andersen, Simployers Chief Product Officer.
Med Simployer Kompensation får man en 360-vy över löner och förmåner – en nödvändighet för att skapa struktur för företags kompensationsstrategi och göra kompensationsarbetet mer transparent och effektivt. Simployer Kompensation förenklar jämförelse, framtida strategier, förändringar på löner och förmåner, samtidigt som det gör att medarbetare får rätt information om sina löner och förmåner.
– Vi är otroligt glada att kunna ge HR en fullständig översikt över lön i kombination med annan relevant data, för att stötta HR-strategier på områden som exempelvis mångfald, inkludering och jämställdhet, understryker Andersen.
Simployer Kompensation ger också underlag för att kunna behålla talanger, skapa en kultur för prestation och gör det enkelt att se vilken effekt ett företags verktyg, processer och insatser har.
– Det är ett otroligt efterfrågat produktsläpp i Sverige. Det skapar ett naturligt gränssnitt mellan HR- och lönesystemet och ger den översikt och kontroll som alla bolag och företagsledare borde ha, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef på Simployer.

Scroll to Top