Hur ofta vill du ha din lön?

“Den 25:e smäller det” sjunger Magnus Uggla om när lönen dimper in på kontot. Men måste det verkligen vara så? Är det inte roligare om det smäller varje vecka eller varför inte varje dag? Då skulle man kanske inte, som Uggla menar, behöva hotas utav vräkning och tvingas sätta stereon i pant. Vi på Payap tror att fler och fler kommer att börja ifrågasätta varför de ska vänta på sin lön till ett enda utbetalningstillfälle per månad. Om jag stämplat ut för dagen är det väl rimligt att jag får betalt direkt? Tro oss, det går att lösa!

För att kunna tillmötesgå framtidens krav har vi i vår utveckling av lönesystemet Payap valt att skapa en flexibel produkt som kommer tillåta dig att tänja på gränserna i din löneprocess om du skulle vilja. I teorin skulle vi kunna betala ut lön för varje arbetad sekund (!) till en medarbetare. Men det kanske är att gå till överdrift.

Vi erbjuds snygga appar för att summera och följa upp våra inköp och betalningar. Men hanteringen av våra inkomster är helt tvärtom – det är stelbent, tråkigt och svårt att följa. Här erbjuds inga överskådliga diagram och prognoser, utan istället en svårtolkad lönespecifikation – ofta distribuerad bara ett par dagar före utbetalningen av lönen. Många gånger får vi vänta i flera veckor från det att vi faktiskt arbetat in en lön tills det att vi får den utbetalt.

Du behöver inte göra förändringen idag, men börja tänka tanken! Vad skulle hända om du erbjöd dina anställda veckovis eller daglig utbetalning av lön, utan att riskera en ökad administration? Troligen skulle du stärka ditt varumärke som arbetsgivare och få nöjdare medarbetare. Du skulle också få en bättre medvetenhet och en tätare uppföljning av dina lönekostnader.

Så nästa gång du pratar med en kollega, ställ frågan; “hur ofta vill du ha din lön?”.

Text: Sofia Runnberg, Marknadsansvarig, Payap

Scroll to Top