Årets julklapp: Mobillådan!
Något för arbetsplatsen?

Att hitta en julklapp till sina anställda är inte alltid lätt. Men är årets julklapp 2019 en dröm för alla chefer? Kan mobillådan användas lika bra under lördagsmiddagen med vännerna, som under mötet med kollegorna?

Vi är nog många som tjuvkikat mailen på mobiltelefonen när mötena blivit många och långa, eller kanske till och med slunkit in Instagram för att scrolla. När koncentrationen flackar är det lätt att ta till telefonen, men om den inte finns lika tillgänglig till hands kanske det blir lättare att hålla fokus på det som faktiskt diskuteras. Mobillådan är kanske därför en pryl som inte bara kan användas hemma vid middagsbordet för att minska skärmtiden, utan även göra sig bra på arbetsplatsen för att förkorta och effektivisera mötena.  

”Mobiltelefonen har blivit en integrerad del av våra liv som har inneburit en hel del positiva saker. Men 2019 blev året då allt fler började reflektera över dess negativa konsekvenser i våra liv”, säger Emma Hernell, vice vd på HUI Research, enligt SVT.

Många är överens om att deras skärmtid är för hög och att mycket scrollande på telefonen är helt poänglöst. Att förbjuda telefonen är kanske inte rätt väg att gå då den också är ett användbart verktyg i det dagliga arbetet, men att gemensamt lägga undan luren under mötena kanske kan vara sunt.

Kanske är ”Årets julklapp 2019”, julklappen som du som chef ska ge dina medarbetare i år? Om inte annat så kanske det vore på sin plats med en gemensam mobillåda på kontoret för att se om mötena kan effektiviseras?

Källa: Chef.se

Scroll to Top