Är större självinsikt nyckeln till att vara en framgångsrik ledare?

För första gången i historien är vi en del av en arbetsplats med fem generationer. Pensionsplaner skjuts på framtiden för många över 60 och de arbetar därmed ofta tillsammans med kollegor som är födda på 2000-talet. Det här innebär ett större ansvar för ledare. Det finns unika utmaningar med att attrahera, behålla och verkligen förstå människor vars livs- och arbetserfarenheter ofta är motsatta och befinner sig på olika delar av livscykeln.

Ledare med mycket god självinsikt ses som effektivare än de med sämre självinsikt. Det är därför som allting börjar med ökad självförståelse. Att förstå vad som driver en och varför man valt att vara ledare är lika viktigt som att förstå sitt eget sätt att hantera ledarskapet, lösa problem, influera andra men också hantera förändringar som sker.

När självinsikten har inpräntats är det betydligt lättare för ledare att förbättra sin förståelse av andra – de personer de leder, deras kollegor samt deras egna ledare.
Att direkt kunna implementera sin insikt i verksamheten och bygga ledare som förändrar saker är själva grunden i alla framgångsrika organisationer.

Anmälan är nu stängd

Eventuella reservplatser delas ut precis innan workshopen. Detta i form av kösystem utanför salen, först till kvarn gäller.

Frukost från 07.45. Kom i tid!
Scroll to Top